Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Servis knihovny

Září je měsíc, kdy si léto podává ruku s podzimem. Bude-li podzim takový jako letošní léto, určitě se stavte za námi do knihovny pro něco hezkého ke čtení.


Beletrie
Bauer, J.: Hvězda Valdštejnova srdce. Romantický příběh z doby třicetileté války. Historický román dramaticky líčí poslední dějství života frýdlantského vévody.
Hermans, F.W.: Už nikdy spánek. Filosofický román sugestivně líčí strasti nizozemského studenta, jež se vydává s třemi norskými kolegy na geologickou výpravu do odlehlé severní provincie Finnmark.
Kaskoun, O.: Šumavská putování. Co přivedlo mladého lékaře, rodilého Pražana na Šumavu? To nám vysvětlí autor ve svých vzpomínkách vepsaných do této knihy.
O´Neill, A.: Říše věčnosti. Napoleon byl silný a mnohokrát zvítězil, v Egyptě však existovalo tajemství, které bylo silnější než on a které přemohlo jeho.
Táborská, I.: Skryto v seznamce. Je možné se přes internet nejenom seznámit, ale také navázat a prožít pěkný vztah? Obyčejné lidské příběhy ze současného života.
Urban, J.: Habermannův mlýn. Příběh o přátelství, odvaze a lásce na pozadí těžké válečné doby. Napínavé čtení do posledního řádku.


Naučná literatura
Hahl, W.: Ochranné kameny. Autor seznamuje čtenáře s problematikou ochranných a léčivých kamenů a svou bohatou terapeutickou praxí při výběru nejvhodnějšího krystalu.
Horký, P.: Cuba Libre. Knížka plná svobody, radosti a žízně po životě o cestovatelské lásce, s řadou příběhů tak neuvěřitelných, že je přináší jenom život.
Hutchinson, R.: Dynastie zrady. Dramatický příběh vévodů z Norfolku, jejichž fatální pýcha a nezřízené mocenské ambice téměř zničily slavnou tudorovskou dynastii.
Janošková, H.: Cvičení na míči pro celou rodinu. Kniha plná zábavného a zdravého cvičení na míči, navíc 50minutové DVD cviků z této knihy.
Uhlíř, J.: Thonet-Mundus a ti druzí. Ohýbaný nábytek mezi dvěma válkami.
Vondruška, V.: Život ve staletích, 14. století. Bohatě ilustrovaný lexikon historie se věnuje netradičnímu pohledu na běžný život člověka v českých zemích .
Záruba, D.: Na toulavém kole. Průvodce po nejkrásnějších stezkách Čech a Moravy.
Publikace vznikla na základě úspěšného televizního seriálu, kterým provázel Martin Dejdar.

Knihy pro děti
Čtvrtek, V.: Pohádka o myslivci a víle. Mezi příběhy hajného Robátka najdete i jeden,
který jste nejspíš ještě nečetli. Naposledy vyšel před více než třiceti lety a je z doby,
kdy Robátko nebyl ještě hajný, ale obyčejný myslivec.
Daynes, K.: Jedinečná planeta Země. Naše „modrá planeta“ se ocitá v ohrožení. Podívejme se na nebezpečí, kterým planeta Země čelí, a přemýšlejme, co bychom mohli dělat, abychom to změnili.
Hrubín, F.: Od jara do jara. Nejmenším dětem pro objevování, malým čtenářům
pro potěšení a těm velkým pro vzpomínky a návraty. Výbor  veršů k 100. výročí básníkova  narození.

Malý, R.: Listonoš vítr. Básně rozpustilé, veselé a hravé, ale i nostalgické, smutné a tesklivé. Pásmo nápaditých veršů o podzimu.
Schmidt, G.: Figurky ze slaného těsta (TOPP). Kniha nabízí skvělé nápady na tvoření hnětením, modelováním, vykrajováním, řezáním i lisování pomocí lisu na česnek.
Šrut, P.: Lichožrouti. Možná i vám se včera nebo právě v této chvíli ztratila ponožka.
Kdo za to může? Dozvíte se v této knize.


Další knižní novinky a fond knihovny najdete na adrese www.knihbph.cz 
JaRo  



Design By Macik