Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Bystřické volejbalistky v sezoně 2010–2011

Přehled výsledků mistrovských zápasů družstva žen ve sdruženém přeboru okresů Kroměříž a Přerov

Podzimní sezona v roce 2010
17. září TJ Holešov B – TJ Bystřice pod Hostýnem 3:0
1. října TJ Bystřice pod Hostýnem – TJ Sokol Kroměříž 1:3
8. října TJ Bystřice pod Hostýnem – TJ Sokol Morkovice 3:2
15. října SK Spartak Hulín – TJ Bystřice pod Hostýnem 3:1
27. října Voleyball Club Kroměříž – TJ Bystřice pod Hostýnem 1:3
5. listopadu TJ Bystřice pod Hostýnem – TJ Sokol Kojetín B 3:1

Sezonu zahájila Bystřice pod Hostýnem porážkou v tradičním derby, které se odehrálo v nové tělocvičně sportovního areálu holešovského gymnázia. Zápas trval 60 minut. Ani o dva týdny později se hráčkám TJ Bystřice pod Hostýnem nedařilo. V tělocvičně ZŠ Bratrství byly za 70 minut poraženy sokolkami z Kroměříže. První dva sety byly přitom vyrovnané. Ten první vyhrála Kroměříž 25:22, druhý pak vyhrála Bystřice 25:21. Pak však hru ovládly volejbalistky z hanáckých Atén (25:15, 25:13).
Teprve ve třetím podzimním klání bystřické odbíjenkářky vyhrály, když opět v tělocvičně ZŠ Bratrství zdolaly těsně sokolky z Morkovic. Utkání trvalo 80 minut.
O týden později byl SK Spartak Hulín těžkým soupeřem pro bystřické volejbalistky. Ve volejbalovém areálu u hulínské sokolovny porazil Hulín Bystřici za 60 minut, jen druhý set dokázaly Bystřičanky vyhrát 25:16.
Předposlední utkání podzimu bylo pro bystřický tým snadnou záležitostí, když porazil mladý a perspektivní celek kroměřížského Voleyball Clubu.
Také poslední zápas podzimní sezony byl sehrán v tělocvičně ZŠ Bratrství. Bystřice potřebovala  65 minut ke zdolání kojetínské rezervy, která překvapivě vyhrála první set 25:17. Pak ale domáčí hráčky zabraly a tři sety přesvědčivě vyhrály 25:19, 25:16 a 25:17.

Jarní sezona roku 2011
20. května   TJ Bystřice pod Hostýnem – TJ Holešov B 3:1
3. června  TJ Sokol Kroměříž – TJ Bystřice pod Hostýnem 3:0
10. června   TJ Sokol Morkovice – TJ Bystřice pod Hostýnem 0:3
15. června   TJ Sokol Kojetín B – TJ Bystřice pod Hostýnem 0:3
17. června   TJ Bystřice pod Hostýnem – SK Spartak Hulín 0:3
1. července  TJ Bystřice pod Hostýnem – Voleyball Club Kroměříž
(zápas nebyl sehrán, hosté se omluvili)

Jarní sezonu zahájily naše hráčky ve volejbalovém areále vojenského útvaru v bystřickém zámku. Potřebovaly 70 minut, aby porazily holešovskou rezervu. O dva týdny později Bystřice pod Hostýnem opět prohrála se sokolkami z Kroměříže. Tentokrát nevyhrála jediný set. Zato v dalších dvou zápasech na hřištích soupeřů si bystřické odbíjenkářky poradily s družstvy Morkovic a Kojetína B, když dvakrát snadno vyhrály 3:0.
SK Spartak Hulín byl i na jaře nad síly bystřického týmu. Hulínská šestice během necelé hodiny porazila Bystřici ve volejbalovém areále v zámku lehce 3:0.
Poslední zápas Bystřice pod Hostýnem proti VC Kroměříž se neuskutečnil, hosté se omluvili.
Sestavu družstva TJ Bystřice pod Hostýnem v sezoně 2010–2011 tvořilo celkem 11 hráček: Petra Cápíková, Věra Černochová, Iva Doudová, Ivana Jamrišková, Petra Malotová, Linda Matýsková (kapitánka), Martina Severová, Petra Šišková, Zoja Švehlíková, Kateřina Zapletalová a Kateřina Doudová. Trenérkou byla Dana Severová.
Sezona 2010–2011 nebyla dokončena, což se zřejmě stalo poprvé po mnoha letech. Žádný ze sedmi týmů neodehrál v jarní sezoně všechny zápasy. Příčinou byl nesporně nevhodný termínový rozpis jarní sezony, jejíž začátek byl zvolen hodně pozdě – až 20. května. Tradičně bývá jarní sezona zahajována o tři týdny dříve, tedy koncem dubna, aby mohla být okolo 10. června ukončena.
Okresní volejbalový svaz by se měl více zamýšlet nad svou činností a zkvalitnit svou práci.
Vlastimil Doležel



Design By Macik