Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Ulice Pod Zábřehem bude v červnu jako nová

Od března letošního roku se obyvatelé ulice Pod Zábřehem i pracovníci základní školy a výjezdové stanice záchranky potýkají s uzavírkami a překážkami. Trpělivost je však namístě. Brzy se totiž dočkají nové silnice, chodníků i parkovacích míst.


Opravuje se úsek v délce 280 m – od křižovatky s ulicí Bělidla po křižovatku s ulicí Topolová. Na tomto úseku  bude 110 m  rekonstruováno plně,  včetně konstrukčních vrstev komunikace, a 170 m upraveno – rozšíření na 6 m, nový živičný povrch, nové obruby a  odvodnění. Komunikace bude zúžena na 4,5 m pouze před bytovým domem čp.1297, aby mohla zůstat zachována vzrostlá zeleň.


Zřízen už je nový souběžný chodník v délce 200 m, který bude navazovat na chodníky starší, a nové sloupy veřejného osvětlení, na úseku 280 m, s úspornými indukčními výbojkami.
V polovině dubna byl vybudován u Centra pro seniory Zahrada nový  bezbariérový přechod pro chodce na vyvýšeném zpomalovacím prahu s bezpečnostním nasvícením.


V blízkosti centra vznikne osm parkovacích stání. Dalších devět pak u křižovatky s ulicí Družby. Ta budou představovat částečnou náhradu za původní parkovací místa u bytového domu čp. 1375, která musela být změněna (z původních šesti kolmých stání zůstala jen dvě podélná vzhledem k vybudování nového chodníku). A oprav se dočkají také parkovací místa u bytového domu čp. 1261, u křižovatky s ulicí Bělidla.


Jak uvedl Jiří Malina z útvaru majetku a investic MěÚ Bystřice pod Hostýnem, tato stavba financovaná v plném rozsahu z vlastních zdrojů města by měla zajistit v prostoru ulice Pod Zábřehem bezpečnější dopravu a zjednodušit pohyb po komunikaci řidičům i chodcům. Nová silnice zrychlí přesuny vozidel záchranné služby, chodníky, které v této lokalitě dosud citelně chyběly, poslouží maminkám s kočárky, školním dětem i  důchodcům, kteří docházejí pro obědy do školní jídelny. Od září 2012 zpříjemní nová komunikace vycházky s návštěvami také imobilním klientům Centra pro seniory Zahrada.


Celková cena díla je přibližně 3,6 mil. Kč.
            msch



Design By Macik