Archiv Zpravodaje

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



Projekt Games 4 English

Od měsíce října 2011 se schází na naší škole kroužek pod záštitou společnosti EUFORALL, o. s., nazvaný Games4English. Cílem tohoto projektu je „Inovace výuky angličtiny s podporou informačních technologií“. Kroužek navštěvuje 7 žáků z osmých a devátých tříd. Žáci se v jednotlivých lekcích učí vytvářet správnou prezentaci, pracovat s videem, zvukem a animacemi, vybírat správné argumenty, vyhledávat informace ze správných zdrojů na internetu.


Cílem pak je závěrečná práce – powerpointová prezentace na dané téma. Žáci ji prezentovali ve školním kole před odbornou porotou koncem měsíce března. Téměř všechny lekce probíhají v anglickém jazyce. Dva vítězové školního kola se zúčastní kola krajského, aby  s powerpointovými prezentacemi na jiné zadané téma s účastníky dalších škol. Vítězové krajského kola předvedou své řečnické dovednosti ve státním kole. Lákavá cena 1. místa (týdenní zájezd do Londýna) určitě přiměje účastníky k velkému úsilí.


Projekt Games4English probíhá v České republice poprvé, a proto jsou zúčastněné školy zapojeny do tzv. pilotního programu na dva roky. Všichni účastníci kurzu musí vyvíjet určité úsilí nad rámec školních povinností, ale věřme, že nabyté zkušenosti se jim určitě zúročí v dalším studiu. Proto jim držme všichni palce.
Školního kola soutěže se zúčastnilo celkem 6 žáků. Všichni soutěžící předvedli před odbornou porotou své powerpointové prezentace na téma – „Mí přátelé/nepřátelé“ a své řečnické dovednosti v anglickém jazyce. Žáci museli ve svých pracích dodržovat určitá přesně zadaná pravidla a časový limit.
První místa v soutěži obsadili tito žáci:
1.   Martin Málek   třída 9. B
2.   Adéla Novosadová   třída 8. B
3.   Tomáš Tvrdoň   třída 8. B
Výhercům gratulujeme a přejeme jim hodně štěstí do krajského kola, které se uskuteční v měsíci květnu. Naši školu budou reprezentovat první dva uvedení výherci.
            -emi-



Design By Macik