ARCHIV MUBPH.CZ

Prezentace na adrese www.mubph.cz slouží jako archiv a není od 31.12. 2016 aktualizována.

Aktuální prezentace Městského úřadu v Bystřici pod Hostýnem najdete na adrese www.bystriceph.cz



CzechPoint

Od 1. 1. 2008 Městský úřad Bystřice pod Hostýnem poskytuje služby kontaktního místa veřejné správy CzechPOINT. Pracoviště CzechPOINT je občanům přístupné na živnostenském úřadě v budově bývalých jeslí na ul. 6. května 1071.

Na počkání lze ověřit data z veřejných i neveřejných informačních systémů veřejné správy formou ověřených výstupů z centrálních registrů.

Czech POINT vám poskytne:

  • Výpis z Katastru nemovitostí
  • Výpis z Obchodního rejstříku
  • Výpis z Živnostenského rejstříku
  • Výpis z Rejstříku trestů
  • Přijetí podání podle živnostenského zákona (§ 72)
  • Výpis z bodového hodnocení řidiče
  • Vydání ověřeného výstupu ze Seznamu kvalifikovaných dodavatelů
  • Podání do registru účastníků provozu modulu autovraků ISOH
  • Autorizovaná konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby
  • Autorizovaná konverze dokumentů z listinné do elektronické podoby
  • Žádosti o zřízení datové schránky
  • Oznámení o zneplatnění přístupových údajů do datové schránky a vydání nových 

 

Pro získání požadovaného ověřeného výstupu z uvedených registrů by měl žadatel znát základní údaje - jednoznačné identifikátory. Na základě těchto identifikátorů budou zadány požadavky na vyhotovení výpisu. Žadatel je před jeho zhotovením seznámen s počtem stran výpisu a jeho cenou. Po zaplacení bude ověřený výstup vydán. Součástí výstupu je "ověřovací doložka", která z něho činí veřejnou listinu. Za ověřovací doložku se neplatí. Platba probíhá v hotovosti u úředníka, který výstup vydává.Tato služba není určená k nahlížení do registrů, ale pouze k vystavení ověřeného výstupu z příslušného registru. Tento ověřený výstup se stává veřejnou listinou.

Upozornění

Výpisy, které získáte na kontaktních místech Czech POINT jsou primárně určeny pro použití na území České republiky. Použití listin v zahraničí se řídí různými pravidly a v případě, že budete pro vaší listinu vyžadovat tzv. superlegalizaci nebo apostilizaci, je nutné získat jí u vlastníka dané agendy (např. výpis z KN na příslušním katastrálním pracovišti, výpis z RT přímo na Rejstříku trestů)

 

Cenník služeb systémem CzechPOINT:

a) výpis katastru nemovitostí, obchodního rejstříku, živnostenského rejstříku, bodového hodnocení řidiče: za první stranu výpisu 100 Kč - za každou další stranu výpisu 50 Kč,

b) rejstřík trestů: 100 Kč za výpis.

c) přijetí podání podle živnostenského zákona (§ 72) a podání do registru účastníků provozu modulu autovraků ISOH (50 Kč za podání)

Czech POINTy také umožňují úředně ověřit dokumenty, listiny a podpisy. Poplatek za ověření listin nebo podpisů je stanoven na 30,- Kč za každou stránku nebo za každý podpis či otisk razítka.

 

Ověřené výpisy z Rejstříku trestů na počkání

Podle §11a odst. 1 zákona č. 269/1994 Sb. o Rejstříku trestů v platném znění, lze vydat výpis z evidence Rejstříku trestů osobě, které se výpis týká, pouze na základě písemné žádosti. Tuto žádost není třeba ručně vyplňovat, klient ji obdrží vyplněnou k podpisu předtím, než mu je výpis z Rejstříku trestů vydán; tuto žádost úřad archivuje dle zákona. Osoba, které lze na pracovišti Czech POINT výpis vydat, musí mít platný doklad totožnosti a musí mít přiděleno rodné číslo. To znamená, že výpis se může vydat i cizincům, kteří mají například trvalé bydliště v České republice. Nyní je také možné na pracovištích Czech POINT vydávat výpisy zplnomocněncům, kteří žádají o výpis z Rejstříku trestů na základě plné moci.

V případě, že je vyřízena žádost o výpis z Rejstřík trestů elektronicky, zaplatí klient podle zákona za tento výpis 50,- Kč jako správní poplatek úřadu za přijetí žádosti o vydání výpisu z evidence Rejstříku trestů. Na tento výpis se nevylepuju žádný kolek.

V případě, že žádost nemohla být vyřízena elektronicky a musí být manuálně zpracována na pracovišti Rejstříku trestů, musí žadatel o výpis požádat způsobem podle §11 odst. 1 zákona č. 269/1994S. o Rejstříku trestů v platném znění - tedy formou papírové žádosti.

Žádost bude odeslána pracovníkem kontaktního místa na Rejstřík trestů, kde se do 30 minut manuálně zpracuje a následně bude již vyřízená žádost připravena k elektronickému odeslání zpět na kontaktní místo. Občan si bude moci výpis vyzvednout na kterémkoliv kontaktním místě. Žadatel se pak s žádostí může dostavit na kterékoliv kontaktní místo, kde mu na základě čísla podaní žádosti a průkazu totožnosti výpis vydají a kde také zaplatí správní poplatek (50,- Kč).

 

Bližší informace můžete získat u pracovníků Živnostenského úřadu nebo na tel. č. 573 501 904-6.

 


Odkazy:



Design By Macik